Werkwijze

 

 

 

 

 

Opsturen of brengen

 

Brengen

 

U kunt op afspraak uw dia's of negatieven persoonlijk komen brengen waar eventueel ter plekke een aantal proefscans gemaakt kunnen worden om u van de kwaliteit te overtuigen en om de verschillende opties te bekijken. U betaald wanneer u de dia's weer op komt halen. Na uw bericht dat alles in orde is verwijder ik de scans van mijn pc (of automatisch na 2 weken)

 

Opsturen 

Opsturen van de dia's is vaak goedkoper dan gedacht wordt (500 dia's ongeveer 7 euro, 1000 dia's ongeveer 12 euro). Zorgt u er echter voor dat u uw pakket goed verpakt en besteed ook aandacht aan de dozen met dia's (zodat de dia's niet door de doos liggen bij aankomst). Vermeld duidelijk uw adres, e-mail en telefoonnummer in het pakket en geef de door u gewenste scan op. Na overschrijving ontvangt u uw scans en orginelen weer retour. Tip: U kunt ook alleen persoonlijk brengen en de retour per post laten geschieden. Ik laat de dia's 2 weken op mij pc staan voor het geval er wat mis gaat of verwijder ze eerder na uw bericht dat alles goed ontvangen is.

 

Hoe moeten de dia's aangeleverd worden?

Ik ga er van uit dat de dia's zodanig in het rek staan dat wanneer ze geprojecteerd worden goed staan (anders krijgt u de scans in spiegelbeeld).

Zorgt u er a.u.b voor dat u niet teveel verschillende formaten door elkaar heeft zitten (kleinbeeld, half-kleinbeeld,4x4,3x3). Verder is het belangrijk dat u de zwart-wit dia's apart aanleverd aangezien die speciaal gescand moeten worden.

Erg vervuilde dia's, kapotte raampjes worden niet gescand ter verkoming van schade aan de apparatuur. 

 

Dia's in glazen raampjes kunnen gescand worden maar de kwaliteit is beduidend minder dan zonder glas. Het is raadzaam om ze om te ramen (eventueel door mij) of minimaal ze af te doen met wasbenzine (alleen het glas!!)

  

Hoe moeten de negatieven aangeleverd worden?

 

Negatief stroken worden in zijn totaliteit gescand en moeten uit minimaal 2 foto's groot zijn. Losse knipsels kunnen zel gescanned worden als ze in een dia raampje zitten.


 

 

scansafe.nl  2007

contact@scansafe.nl